20 Mayıs 2013 Pazartesi

Asma Yaprağında Enginar



Malzemeler

  • 6 adet temizlenmiş enginar
  • 1 çay bardağı esmer pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 25 adet salamura yaprak
  • 1,5 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 2 adet limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Birer avuç maydanoz,nane,dere otu
  • Yenibahar, karabiber
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz
Yapılışı

Enginarları 10 dk. limonlu suda haşlayın.Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağda kavurun.Pirinci ekleyip birkaç kez karıştırarak kavurmaya devam edin.Baharatları, ince ince kıydığınız maydanoz,nane dereotlarını,kuş üzümünü,tuzu,şekeri ve suyu ekleyin.Suyunu çekene kadar kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pişirin, en son yarım limonun suyunu ekleyin.Salamura yaprakları tuzunu azaltmak için 15 dk sıcak suda bekletin ve süzün. Her enginar için üç iri yaprak kullanılacak.Yaprakların saplarını ayırdıktan sonra saplı kısımları birbirine bakacak şekilde yerleştirin.Üstüne bir enginar yerleştirin,dolma içini ekleyin ve yaprakları üstüne doğru kapatın.Bir başka tencerenin dibine bir sıra yaprak serin ve dolmaları yerleştirin.Dolmaların üstüne ince birer dilim limon  yerleştirin. Yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin.Üstüne ağırlık yapıp açılmamaları için porselen bir tabak, yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dk. pişirin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:))

1 yorum: