18 Mayıs 2013 Cumartesi

Avakadolu Tavuk

Malzemeler


  • 4 adet avakado
  • 200 gr. tavuk eti
  • 1 kase mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı krema
  • Yeteri kadar zeytin yağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar karabiber
  • 100 gr. kaşar peyniri

Yapılışı
Avakadoları iki bölün çekirdeklerini çıkarın ve içlerini boşaltın.Bir kısmını parizyen kaşıkla çıkararak ayırın.Bir tavaya tavuk etlerini ve mantarları alarak soğan ve sarımsakla soteleyin.İçine ne son domatesleri ekleyin.Avakado parçalarının içine kremayı alarak püre yapın.Boşalttığınız avakado kabuklarının içine  tavuklu harcı paylaştırın. Üzerine kremalı püreyi paylaştırın.En son üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin.Fırında üzeri kızarana kadar tutun.Görsel ve tat bakımında müthiş bir lezzet. Afiyet olsunnn:))

3 yorum:

  1. Çok ilginç bir lezzet gb.meyve ve tavuk .denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  2. Aslında avakadoyu daha çok meze,salata ve yemeklerde kullanıyolarmış melük:) ben avakodunun ezilerek yapılan bir meze çeşidini yemiştim o da farklı bir lezzetti bir ara hatırlatırım beraber yeriz:)

    YanıtlaSil
  3. Ya gizem bak hiç ilgimi çekmedi hemen hatay yemeklerine yöneliyorsun arkadaşım ne bu be Hatayda avakadolu tavuk mu var =))))

    YanıtlaSil