- 4 yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 250 gr. kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet biber
- 4 adet havuç
- 1/2 paket taze ıspanak
- 1/2 paket böreklik beyaz peynir
- 3-4 dal maydanoz
- 4 adet közlenmiş kırmızı biber
- bir avuç ceviz
- 1 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
1- Önce kıymalı harcı hazırlayalım: Kıyma ve bir adet ince doğranmış soğanı kavurup,içine doğranmış biber ekleyip soteleyerek,tuz, karabiber ekleyip kıymalı harcı hazırlıyoruz
2-Ispanaklı harç:Diğer soğanı ince doğrayıp,iyice yıkanmış ve doğranmış olan ıspanak ile soteliyoruz.(Börek içinde pişeceği için çok kavurmamaya özen gösterin.)
3-Havuçlu harç: Havuçları rendeleyip sıvı yağ ile soteliyoruz.
4-Kırmızı biberli harç:Közlenmiş kırmızı biberleri küçük küçük doğruyoruz.İnce iri dövülmüş ceviz sarımsak rendeliyoruz.
5- Peynirli harç: Peynirleri çatalla ezip üzerine ince doğranmış maydonozu katıyoruz.
6-Yufkaya sürmek için süt,sıvı yağ ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.
7-Bir yufkayı tam ortadan bölüyoruz.Her tarafına hazırladığımız karışımı sürüyoruz.İki kenarından boşluk kalacak şekilde düz tarafına kıymalı harcı uzunlamasına koyuyoruz.Uzun bir rulo haline gelecek şekilde sarıyoruz ve bir tarafa koyuyoruz.
8-Yufkanın diğer yarısına yine hazırladığımız karışımı sürüyoruz.Havuçlu harcı koyuyoruz ve onuda rulo şeklinde sarıyoruz.
9-Közlenmiş biberli ,ıspanaklı ve peynirli harçları da yine aynı şekilde yufkalara bölüştürüp sarıyoruz.
10-Bir tam yufkayı açıp hazırlanan karışımdan her yerine sürüyoruz.Önceden hazırladığımız ruloları tek tek yerleştiriyoruz ve yufkayı sıkıca kapatıyoruz.Üzerine kalan yumurtalı karışımı sürüp çörek otu ve susam serpiyoruz.
11- 180 derecelik daha önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
12-Biraz ılıdıktan sonra keskin bir bıçak yardımı ileince ince dilimliyorsunuz ve sonuç resimdeki gibi. Afiyet olsunn:)))
Canım eve cıktığımda bu börekten yapıp getirirsin heralde dimi:D
YanıtlaSil